divendres, 26 de març del 2010
El dret a decidir: el dret dels ciutadans
dimarts, 23 de març del 2010
Sense comentaris
L'alcalde de Mollet diu que 'no és el moment d'entretenir la gent' amb referèndums que 'serveixen de poc'
FONT: Agència Catalana de Notícies 13:15 23.03.2010
Mollet del Vallès (ACN).- L'alcalde de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Josep Monràs (PSC), ha avisat que 'no és el moment d'entretenir la gent' amb les consultes independentistes que s'estan fent a Catalunya, que creu que 'serveixen de poc'. En una entrevista amb l'ACN, Monràs també ha destacat que 'la participació ha anat baixant perquè la gent se n'adona que no tenen repercussió ni àmbit d'aplicació' i que abans que organitzar uns referèndums així s'han de resoldre 'els altres problemes' que té la societat. El batlle molletà també ha confirmat que l'ajuntament no cedirà espais públics per la consulta que es farà a Mollet el pròxim 25 d'abril.
divendres, 5 de març del 2010
Tornar a Pallach, recuperar Josep Pallach
Pallach defensava la política entesa com a transformació, la democràcia com a via per canviar les coses. Aquest era l’objectiu d’una generació que forçà el règim a autodissoldre’s. La militància era la forma d’enfrontar-se a un règim que advocava per la destrucció de la política. Era -i és- treballar per un projecte col·lectiu, assumint sacrificis personals; invertir-hi temps i diners sense esperar res a canvi.
Ara hem perdut el prestigi de la política, el reconeixement social de les persones que lluiten pel bé comú. Gent treballadora i emprenedora, amb els seus encerts i els seus errors. Persones de carn i ossos. Els ho exigim tot alhora que són el blanc de totes les crítiques, víctimes d’acusacions injustes, del tòpic infundat. Posem al mateix sac (interès personal, mentida i corrupció) a milers de persones que es dediquen a la política desinteressadament per millorar la vida dels seus conciutadans.
La política és el poder més controlat. A diferència dels grups financers i mediàtics –sovint més influents que els propis polítics-, l’acció política es fiscalitza cada dia pels mitjans de comunicació i se sotmet a la confiança de la ciutadania elecció rere elecció. Cap banc, empresa o grup de comunicació és avaluat periòdicament pel sufragi universal. Malgrat això, hem entrat en una dinàmica perversa que ens porta a mirar amb mals ulls tot allò que ve de la política. L’estem matant per manca de cultura democràtica i, sense política, no hi ha democràcia.
Hem de recuperar Pallach i tornar a entendre la política com la forma de fer pedagogia social. Aquest és el nostre objectiu i el nostre combat.