dimecres, 15 d’abril del 2009

La pedra misteriosa

Ha aparegut una misteriosa pedra a les obres del Pla de les Pruneres. El roc, de tres metres i escaig de llarg i un metre i mig d'ample, sembla una pedra d'un monument megalític. No seria estrany ja que les fèrtils planes del Vallès estan poblades des de el neolític. A primera vista la roca sembla tenir unes marques irregulars. 

El misteri està servit, ara les obres del Pla de les Pruneres podrien convertir-se en una excavació arqueològica.

Deixeu-nos especular. Qui no ens diu que Mollet ostentava en el passat la capitalitat de les planes del Vallès? Era un indret sagrat pels nostres avantpassats?

Les dimensions de la pedra son inquietants: era per l'existència de la pedra que es va tancar tant acuradament el perímetre del Pla?

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Sembla un calamar gegant, d'aquells dels documentals que tots hem vist algun dia...

A més, té una mena de cercles com escolpits...

La cuina vermella ha dit...

Serà un sarcòfag egipci?? o potser serà un mollet gegantí petrificat??? o millor encara, serà el consolador de la primera geganta???

vicenç ha dit...

Vés que no sigui un moll petrificat...

Unknown ha dit...

Això s'ha d'investigar i ningú té cap dret a magar-ho. Només per les dimensions que té la pedra ja és una troballa. A més, si té un valor arqueològic, és un tresor pel poble i cal conservar-lo perquè és un bé de tots. Caldria fer un estudi acurat del terreny. Qui té dret a amagar un descobriment com aquest a Mollet? Ningú!

Mollet 2011 ha dit...

Us donem la benvinguda a tots quatre al bloc.

Oriol, tal com dius la pedra te clarament uns cercles gravats. De fet és el que ens ha decidit posar-nos en moviment. Gràcies pel teu comentari.

La cuina vermella, tindrem en compte les vostres teories. Gràcies per fer la teva aportació.

Antonio, no sabem si ho han amagat però el que si t'hem de dir es que hem enviat la notícia al Museu d'Arqueologia de Barcelona, que ens han dit que semblen interessants, a l'empresa d'investigació arqueológica Estrats, de Santa Maria de Palautordera, que estan mirant de que és pot tractar i que ens demanen que els anem informant, al departament de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (que compta dins del seu equip a l'Eudald Carbonell), que, per l'interès de la peça,ens van recomanar que ho féssim saber a Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya. Avui mateix ens ha respost el Sr. Folch, l'arqueòleg de la comarca d'aquesta institució pública. En fi que hem procurat que el tema estigués en mans dels que hi entenen. Quan tinguem notícies us les farem saber. Gràcies per deixar-nos el teu parer.

Mollet 2011 ha dit...

Gràcies també a tu Vicenç per el teu comentari. També anotem la teva explicació. Gràcies per ser-hi.